l’origen d’una espelma a la finestra

 

La tradició d’encendre espelmes en la finestra durant les festes és diferent per a cada cultura. Els orígens difereixen segons les creences religioses i fins i tot les regions. No importa d’on vingui la teva família o com celebrin les festes, l’ús de llums s’ha convertit en una tradició utilitzada per molts per a alegrar la teva llar i fer-ho sentir especial durant les festes.

Des de mitjans del segle XVII fins a finals del segle XVIII, el govern britànic va crear lleis opressives en un intent de restringir la pràctica del catolicisme a Irlanda. Durant aquest temps de repressió religiosa a Irlanda, no hi havia esglésies permeses. Els sacerdots catòlics es van veure obligats a amagar-se en el desert en coves.

Els sacerdots tornaven sigilosament a la ciutat durant la nit per a celebrar missa amb altres creients en les seves llars. Durant el Nadal, les famílies catòliques deixarien les seves portes sense clau i una espelma encesa en la finestra per a fer-li saber al sacerdot que era benvingut en la seva llar.

Amb les moltes onades d’immigració irlandesa als Estats Units, la tradició es va arrelar pel món i va continuar evolucionant. Per exemple, en l’època colonial, una espelma encesa en una finestra els deia als viatgers que tenien un lloc segur on quedar-se. L’espelma també va servir com a senyal entre els veïns que la casa estava oberta per a rebre visites i per a il·luminar el camí per als familiars que tornen. Des de Cerabella s’anima a tothom a mantenir aquesta bella tradició històrica, que a més, és una excel·lent excusa per a decorar la teva llar amb estil.

 

Compartir a les xarxes socials