L’espelma: de la funcionalitat al disseny

 

El proper 9 de juny a les 18:30h, en el marc de la cita anual sobre disseny, creativitat i innovació de la Barcelona Design Week (BDW), Cerabella, que a partir d’aquest mes de juny celebra el seu 160è aniversari, organitza en col·laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona una interessant jornada en què s’aprofundirà en el món de l’espelma i la relació d’aquest ofici artesà amb el disseny.

Un esdeveniment en què es donarà a conèixer com una cereria tradicional va trencar motlles al llarg de la seva centenària història, reinventant-se i integrant el disseny com un dels seus pilars base per crear noves i exitoses col·leccions.

La presentació tindrà lloc en una setmana en què la ciutat de Barcelona es converteix en l’epicentre del disseny, mostrant la capacitat transformadora del mateix davant dels canvis sense precedents que estem vivint en l’àmbit social, econòmic, ecològic i cultural.

Cerabella, reinventada al llarg dels seus 160 anys d’història i convertida en testimoni il·lustre de l’ofici gràcies a la recerca constant de noves formes, colors i usos i la combinació de disseny i tradició, compartirà una taula rodona amb alguns dels professionals de les diverses disciplines del món del disseny amb qui ha impulsat la seva evolució després d’un curós i creatiu treball conjunt: Enrich Fortaner, Helena Rohner, Luki Huber i Marta Vilallonga.

Amb la participació del fotògraf i conferenciant Thomas Herbrich a través de la conferència “L’espelma, la mare de tots els invents”, podrem descobrir la importància i implicacions de la invenció de l’espelma com a objecte funcional en els seus orígens, així com la seva significació cultural i el seu paper en el desenvolupament de la modernitat.

L’espelma: de la funcionalitat al disseny és un viatge des dels orígens de l’espelma fins a la modernitat per entendre com un canvi de rumb va aconseguir transformar un ofici centenari gràcies a la combinació de tradició i artesania amb creativitat, innovació i disseny.

Compartir a les xarxes socials