Rumba, Cera i Raval

Barcelona Scented candles

Sembla que l’arribada del bon temps ja és oficial i ens ha vingut de gust posar-hi una banda sonora que, a més, ens transporta al barri que va veure néixer la nostra  cereriaLa botiga Cerabella original de la Plaça del Pedró es troba feliçment ubicada al costat del Carrer de la Cera.

El nom d’aquest carrer diuen que prové dels rius de cera fosa que vessaven de les candeles enceses a la verge que es trobava en aquell indret i, justament allí als anys 50, tal i com explica el gran Gato Pérez, es concentrà bona part de la comunitat de gitanos catalans que van originar la rumba catalana.  Els seus ritmes càlids, barreja de sonoritat cubana i flamenca, acompanyen tan i tan bé els dies assolellats que comencen!

Vegetal scented candles

Res millor per homenatjar aquest tros de ciutat a l’estiu que escoltar la seva música i encendre una espelma perfumada de la Col.lecció de Barcelona  per convocar-ne  l’aroma: canyella i ratlladura de llimona, notes de mel, fruits secs i espècies sobre fons avainillat.

Gorumand scented candles

Per a qui se n’hagi quedat amb més ganes, us deixem algunes pinzellades més sobre aquest barri i la seva música amb: Els carrers d’en Peret,  una entrevista al llegendari rumbero (Festucada tv) i La rumba del Carrer de la Cera,  un passeig pel Carrer de la Cera de mans del crític i periodista Jordi Turtós. I si preferiu Spotify, aquí teniu la clàssica Rumba de Barcelona o bé Al carrer de la Cera versionada per Maria del Mar Bonet. Vagi de gust!

Travel scented candles

 

Compartir a les xarxes socials